jueves, 5 de mayo de 2011

ANIMALS COM A VESTIMENTA




La demanda de pells és el detonant que desencadena el recorregut de patiment i mort de milions d'animals, per l'únic motiu de complaure un caprici i una vanitat sustentada exclusivament en la crueltat. Anualment milions d'animals pateixen aquesta permissiva pràctica de la indústria, la qual actua amb indiferència davant el patiment i el dolor d'aquests animals per obtenir un benefici econòmic.



Sense cap mena de dubte la utilització de la pell dels animals un cop més és una pràctica totalment cruel i innecessària, ja que no necessitem avui en dia les pells d'altres éssers per abrigar-nos o per a poder viure. A més, el problema persisteix quant grans firmes de luxe inclouen en les seves col·leccions de moda abrics, bufandes, sabates, carteres i altres complements realitzats amb la pell d'aquests animals i en promouen la seva adquisició. Tot i que es cert que cada cop més persones en rebutgen la seva adquisició, un percentatge encara massa elevat de població, tot i l'elevat preu que suposa obtenir aquests productes, continuen mostrant la seva acceptació i en conseqüència indiferència cap a la comercialització d'aquest mercat injust.



Més de 40 milions d'animals són víctimes d'aquesta indústria cruel; són caçats a la natura o criats en granges per posteriorment ser assassinats i posar preu a la seva pell com si d'un simple objecte inanimat es tractés. Tant en un cas com en un altre els mètodes de retenció, esclavització i mort d'aquests serà molt dolorós i altament salvatge. Els animals criats amb aquesta fi, viuen en condicions horriblement precàries sense poder satisfer cap necessitat vital i, aquests, viuran un situació d'agonia i estrès i fins i tot poden arribar a automutilar-se. La part trista de tot això, és que la població adquiridora d'aquest productes, no n'és conscient d'aquest fet, i no existeix difusió al respecte en el moment de la seva venta.



Nombre d'animals utilitzats per a la confecció d'una jaqueta o abric de pell oscil·la entre:

10 - 20 guineus
27 - 40 óssos rentadors
12 - 15 linxs
60 - 80 visons
60 - 200 esquirols
50 - 60 martes
30 - 200 xinxilles



Article realitzat per: Georgina Sanchez i Sergi Martí



No hay comentarios:

Publicar un comentario