jueves, 5 de mayo de 2011

El documental recomanat: Oceans (2009)

Oceans (Océans en francès) és una pel·lícula documental dirigida per la parella de cineastes Jacques Perrin i Jacques Cluzaud amb una duració total d'uns 100 minuts. És una coproducció francesasuïssa i espanyola, que es va inaugurar al Festival Internacional de Cinema de Tòquio el 17 d'octubre de 2009.

Oceans, és un vídeo documental que tracta sobre un gran desconegut encara; el món marí i com en els últims anys aquest, a estat envaït per els éssers humans. El documental tracta de forma molt entenedora i a través de les imatges com les diferents espècies marines han de lluitar per a sobreviure i com moltes d'aquestes poc a poc van desapareixen o estan en perill d'extinció i, tot i que en la majoria de casos no s'ha tingut ni la oportunitat de conèixer-les en profunditat. Des de una perspectiva clara mostra com la invasió de l'ésser humà està destruint tant el medi marí com les espècies marines i aparentment, no té cap intenció de parar la seva colonització, tot i sabent que aquesta podrà suposar l'exterminació de la fauna marina.

Nosaltres hem cregut convenient nombrar aquest documental per la gran ignorància i en alguns casos indiferència que moltes persones tenen cap a la fauna marina i el seu entorn. Creiem, que reflecteix molt bé la realitat que es viu avui en dia i com es tracten els animals, que tot i viure en un hàbitat totalment diferent al nostre, això no ens dona dret a discriminar-los i/o privar-los de la seva vida i encara menys infravalorar-los com a individus o habitants de la Terra. Així doncs, recomanem la visió d'aquest vídeo-documental que es pot trobar a l'apartat de documentals d'interès d'aquest mateix bloc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario