domingo, 8 de mayo de 2011

PROJECTE VINCLES





El projecte vincles, és un projecte social que engega com a pionera a Catalunya i possiblement en l'estat espanyol l'SPAM (Societat protectora d'animals de Mataró) amb el qual es pretén conscienciar i aportar un valor més a la societat. Els animals abandonats, els que ningú vol poden i han de ser un canal d'ajuda per a determinats col·lectius amb necessitats i també un gran mitjà d'educació directe per els més petits, el qual permeti educar envers el respecte cap els animals i d'aquesta manera influir positivament el dia de demà en evitar l'abandonament. Amb aquest projecte també es facilita una posterior adopció de l'animal i és possible obtenir l'ajut econòmic necessària per a mantenir, curar i dotar d'atenció aquests animals que per circumstàncies de la vida han estat abandonats i desvinculats de la vida de persones irresponsables.

És un projecte molt interessant i dirigit a diverses persones i amb el qual diversos àmbits i poden participar, per tant podríem dir que aquest, aporta beneficis compartits i per a tots ja siguin les persones que hi participen, com els animals i la societat en general. Així doncs, aquest projecte es desenvolupa a través d'un programa educatiu que va destinat a les escoles de primària (9-12 anys) amb la intenció de donar a conèixer la seva entitat i la tasca desenvolupada; fomentar el respecte pels animals; fomentar la bona convivència entre persones i animals i formar al futur ciutadà del demà en la responsabilitat, evitant els abandonaments. Disposa també d'altres programes, d'assistència i per a la tercera edat, des del moment de la seva creació, l'any 2009 a Cal Pilé de Mataró

És innegable, que la tasca que realitza l'SPAM és única i que s'hauria de potenciar i donar a conèixer. En unes administracions on l'abandonament animal es menysprea i no s'ajuda aquells que volen promocionar les adopcions, han sabut donar una resposta social necessària i escassa en aquests moments. 


Artícles relacionats directament: Abandonament animal al nostre país i teràpia amb animals



No hay comentarios:

Publicar un comentario