domingo, 8 de mayo de 2011

Vivisecció, això és ciència?

La vivisecció o experimentació animal, és sense cap dubte una de les pràctiques més cruels i innecessàries que es realitzen avui en dia i que impliquen la mort anual de milions d'animals. Es contempla que uns 12 milions a Europa i més de 100 milions als Estats Units.
Criats en granges per aquest fi, caçats o abandonats que han acabat en laboratoris són alguns dels perfils dels animals que podem trobar en la llista, a més d'espècies molt diverses; gossos, gats, conills, cavalls, rates, porcs, ximpanzés..., formen part d'aquesta horrible pràctica humana que es realitza en nom de la ciència.

Alguns dels experiments que es duen a terme amb animals són: la dosis letal;- que consisteix en provar la dosis letal d'un producte i es fa a través d'ingerir per la força o per sonda un producte amb dosis molt elevades fins que produeix la mort-. La prova Draize, - es realitza amb conills albins immobilitzats, als quals se'ls aplica un concentrat químic als ulls o a la pell del producte que es vol provar sent un procés llarg on sense èxit, aquests intenten escapar.- Test d'irritació de la pell,-s'afaita a l'animal i es prova el producte químic concentrat fins a generar-li úlceres, irritació i altres reaccions-. Existeixen moltes altres proves, però el que totes tenen en comú és el patiment, agonia , dolor i mort que generen a aquests éssers, simplement per haver nascut d'una espècie diferent a la nostre.

La realitat actual que embolcalla aquest àmbit, és podria comparar amb el que els alemanys van fer als jueus. Una raça dominant que utilitzava a la minoria més feble per a satisfer els seus interessos i per a provar la seva “ciència” amb ells sense importar les conseqüències que aquesta pogués generar o quants tingués que matar.

Indiscutiblement aquesta pràctica a de ser rebutjada, ja no només per a raons ètiques, sinó perquè hi ha múltiples casos en que s'ha demostrat que aquests experiments no són vàlids. Les qüestions són clares, atès la diferència física i bioquímica entre espècies que fan que cada cop que un producte testat sobre animals surt al mercat, nosaltres també siguem ratolins de laboratori. El més trist és que les alternatives a aquests mètodes existeixen, però el pes del diner segueix passant per sobre dels interessos i les vides dels animals que pateixen diàriament en els laboratoris, encara que estigui demostrat que aquestes alternatives siguin més segures i viables.


Artícle realitzat per Sergi Martí i Georgina Sánchez.


Dona un cop d'ull: http://http//www.youtube.com/watch?v=lMlBM4vn514
LLista productes que no experimenten: http://downloads.animanaturalis.org/files/ListaNoProbadosEnAnimales.pdf
Fonts:
http://www.addaong.org/cat/que_9.html
http://www.animanaturalis.org/
http://www.altarriba.org/viviseccion/faq.htm

No hay comentarios:

Publicar un comentario