lunes, 9 de mayo de 2011

FOTOMUNTATGE: MAKING OFF

El nostre fotomuntatge ha estat pensat per ser utilitzat en el nostre bloc com a imatge d'acomiadament i agraïment al visitant. Tot i que alguns dels artícles publicats no són gaire agradables, hem volgut acabar el nostre bloc amb una imatge tendre i a la vegada simpàtica que mostres una altre realitat. Amb aquesta imatge el que voliem mostrar era un animal feliç, cuidat, bonic,...en definitiva una vida que nosaltres desitgem per a tots els animals sigui quina sigui la seva espècie, perquè tots mereixem un respecte i un tracte just i digne.






Aquesta imatge, que tot i ser senzilla per nosaltres diu molt, l'hem realitzat amb el programa de muntatge GIMP (que per cert aprofitem per recomanar per la simplicitat de les seves funcions però alhora molt útils i interessants) .Simplement ha estat qüestió d'afegir detalls a una foto senzilla (únicament l'aparició d'un gos ja per si sol tendre), així com un cartell d'agraïment al visitant, una rosa per fer més dolça la imatge, modificar el contrast de colors perquè no desentoni amb el fons del nostre bloc i per últim afegir el nom dels dos fundadors d'aquest amb el bonic detall de fer-ho amb el mateix color del pèl de l'animal, pura metàfora del que volem potenciar, que no és més que igualtat entre éssers vius, i hem trobat apropiada aquesta fusió per retractar-ho en aquest fotomuntatge ubicat a peu de pàgina.

domingo, 8 de mayo de 2011

PROJECTE VINCLES





El projecte vincles, és un projecte social que engega com a pionera a Catalunya i possiblement en l'estat espanyol l'SPAM (Societat protectora d'animals de Mataró) amb el qual es pretén conscienciar i aportar un valor més a la societat. Els animals abandonats, els que ningú vol poden i han de ser un canal d'ajuda per a determinats col·lectius amb necessitats i també un gran mitjà d'educació directe per els més petits, el qual permeti educar envers el respecte cap els animals i d'aquesta manera influir positivament el dia de demà en evitar l'abandonament. Amb aquest projecte també es facilita una posterior adopció de l'animal i és possible obtenir l'ajut econòmic necessària per a mantenir, curar i dotar d'atenció aquests animals que per circumstàncies de la vida han estat abandonats i desvinculats de la vida de persones irresponsables.

És un projecte molt interessant i dirigit a diverses persones i amb el qual diversos àmbits i poden participar, per tant podríem dir que aquest, aporta beneficis compartits i per a tots ja siguin les persones que hi participen, com els animals i la societat en general. Així doncs, aquest projecte es desenvolupa a través d'un programa educatiu que va destinat a les escoles de primària (9-12 anys) amb la intenció de donar a conèixer la seva entitat i la tasca desenvolupada; fomentar el respecte pels animals; fomentar la bona convivència entre persones i animals i formar al futur ciutadà del demà en la responsabilitat, evitant els abandonaments. Disposa també d'altres programes, d'assistència i per a la tercera edat, des del moment de la seva creació, l'any 2009 a Cal Pilé de Mataró

És innegable, que la tasca que realitza l'SPAM és única i que s'hauria de potenciar i donar a conèixer. En unes administracions on l'abandonament animal es menysprea i no s'ajuda aquells que volen promocionar les adopcions, han sabut donar una resposta social necessària i escassa en aquests moments. 


Artícles relacionats directament: Abandonament animal al nostre país i teràpia amb animals



ANIMALS EN PERILL D'EXTINCIÓ

El fenomen és més greu del que preveien anys enrere els experts

En els darrers 500 anys, l'activitat humana ha causat l'extinció de 816 espècies. Només des del segle XVIII han desaparegut 103 espècies, una xifra cinquanta vegades superior al seu ritme natural d'extinció. Segons la Unió Mundial per a la Naturalesa (UICN), un de cada deu ocells i el 25% dels mamífers figuren en la Llista Vermella d'Espècies Amenaçades de Desaparició, mentre que dos terços d'altres espècies també hi consten sota l'epígraf de "en perill". L'extinció d'animals s'ha accelerat els últims 200 anys com a conseqüència directa o indirecta del creixement de la població humana, el malbaratament dels recursos naturals i els canvis associats al medi ambient.


Què és una espècie en extinció?

Segons la UICN, es denominen així les espècies en clar perill d'extinció la supervivència de les quals és poc probable que segueixi els mateixos factors que van causar aquesta amenaça. S'inclouen també en aquest grup les espècies minvades numèricament fins a un nivell crític o els hàbitats de les quals han experimentat una reducció tan dràstica que se'ls considera en perill d'extinció immediat.
La causa d'aquesta amenaça és la pèrdua d'hàbitat i la degradació que afecten el 89% de totes les aus amenaçades, el 83% dels mamífers amenaçats i el 91% de les plantes amenaçades que han estat avaluats. Els factors que han contribuït a l'extinció de les espècies ,continuen operant amb una "intensitat creixent", asseguren els experts. No obstant això, molts dels problemes podrien millorar si els governs adoptessin els tractats i les convencions aprovats en la Convenció de Rio de 1992.








Article realitzat per Sergi Martí i Georgina Sanchez

Vivisecció, això és ciència?

La vivisecció o experimentació animal, és sense cap dubte una de les pràctiques més cruels i innecessàries que es realitzen avui en dia i que impliquen la mort anual de milions d'animals. Es contempla que uns 12 milions a Europa i més de 100 milions als Estats Units.
Criats en granges per aquest fi, caçats o abandonats que han acabat en laboratoris són alguns dels perfils dels animals que podem trobar en la llista, a més d'espècies molt diverses; gossos, gats, conills, cavalls, rates, porcs, ximpanzés..., formen part d'aquesta horrible pràctica humana que es realitza en nom de la ciència.

Alguns dels experiments que es duen a terme amb animals són: la dosis letal;- que consisteix en provar la dosis letal d'un producte i es fa a través d'ingerir per la força o per sonda un producte amb dosis molt elevades fins que produeix la mort-. La prova Draize, - es realitza amb conills albins immobilitzats, als quals se'ls aplica un concentrat químic als ulls o a la pell del producte que es vol provar sent un procés llarg on sense èxit, aquests intenten escapar.- Test d'irritació de la pell,-s'afaita a l'animal i es prova el producte químic concentrat fins a generar-li úlceres, irritació i altres reaccions-. Existeixen moltes altres proves, però el que totes tenen en comú és el patiment, agonia , dolor i mort que generen a aquests éssers, simplement per haver nascut d'una espècie diferent a la nostre.

La realitat actual que embolcalla aquest àmbit, és podria comparar amb el que els alemanys van fer als jueus. Una raça dominant que utilitzava a la minoria més feble per a satisfer els seus interessos i per a provar la seva “ciència” amb ells sense importar les conseqüències que aquesta pogués generar o quants tingués que matar.

Indiscutiblement aquesta pràctica a de ser rebutjada, ja no només per a raons ètiques, sinó perquè hi ha múltiples casos en que s'ha demostrat que aquests experiments no són vàlids. Les qüestions són clares, atès la diferència física i bioquímica entre espècies que fan que cada cop que un producte testat sobre animals surt al mercat, nosaltres també siguem ratolins de laboratori. El més trist és que les alternatives a aquests mètodes existeixen, però el pes del diner segueix passant per sobre dels interessos i les vides dels animals que pateixen diàriament en els laboratoris, encara que estigui demostrat que aquestes alternatives siguin més segures i viables.


Artícle realitzat per Sergi Martí i Georgina Sánchez.


Dona un cop d'ull: http://http//www.youtube.com/watch?v=lMlBM4vn514
LLista productes que no experimenten: http://downloads.animanaturalis.org/files/ListaNoProbadosEnAnimales.pdf
Fonts:
http://www.addaong.org/cat/que_9.html
http://www.animanaturalis.org/
http://www.altarriba.org/viviseccion/faq.htm

Les tres cares d'una realitat




Nosaltres hem escollit una imatge que vol mostrar diferents tractes discriminatoris que es pateixen avui en dia; el racisme, l'especisme i el sexisme. Aquests, a simple vista podem semblar diferents, però el que volem mostrar amb la publicació d'aquesta imatge, és que són del tot iguals. El racista no suporta a les persones que no són de la seva mateixa raça, creu en la superioritat de la seva i, viola el dret d'igualtat al menysprear la resta i tractar d'inferiors la resta d'individus. El sexista, normalment creu en la superioritat de l'home sobre la dona i en aquest cas també es segueix l'anterior patró, violant també en aquest cas el dret d'igualtat. I el tercer- en el cas de la imatge el del centre- , l'especista és aquell que creu en la superioritat de la seva espècie, tractant d'éssers inferiors a la resta, privant-los de viure les seves vides i trepitjant els seus interessos per complir els seus. En els tres casos el patró és el mateix.



Des de la nostre visió hem trobat significativa la imatge, ja que ens ensenya que potser no veiem bé el racisme o el sexisme, però que moltes persones fem el mateix amb la resta d'éssers vius que comparteixen el planeta amb nosaltres. Hem pensat que era una imatge per a reflexionar una mica a cada un de nosaltres, perquè si no veiem bé aquests patrons,amb la resta d'humans, perquè els practiquem amb la resta d'animals?


Artícle realitzat per Sergi Marti i Georgina Sánchez ( comentari personal)

jueves, 5 de mayo de 2011

ANIMALS COM A VESTIMENTA




La demanda de pells és el detonant que desencadena el recorregut de patiment i mort de milions d'animals, per l'únic motiu de complaure un caprici i una vanitat sustentada exclusivament en la crueltat. Anualment milions d'animals pateixen aquesta permissiva pràctica de la indústria, la qual actua amb indiferència davant el patiment i el dolor d'aquests animals per obtenir un benefici econòmic.



Sense cap mena de dubte la utilització de la pell dels animals un cop més és una pràctica totalment cruel i innecessària, ja que no necessitem avui en dia les pells d'altres éssers per abrigar-nos o per a poder viure. A més, el problema persisteix quant grans firmes de luxe inclouen en les seves col·leccions de moda abrics, bufandes, sabates, carteres i altres complements realitzats amb la pell d'aquests animals i en promouen la seva adquisició. Tot i que es cert que cada cop més persones en rebutgen la seva adquisició, un percentatge encara massa elevat de població, tot i l'elevat preu que suposa obtenir aquests productes, continuen mostrant la seva acceptació i en conseqüència indiferència cap a la comercialització d'aquest mercat injust.



Més de 40 milions d'animals són víctimes d'aquesta indústria cruel; són caçats a la natura o criats en granges per posteriorment ser assassinats i posar preu a la seva pell com si d'un simple objecte inanimat es tractés. Tant en un cas com en un altre els mètodes de retenció, esclavització i mort d'aquests serà molt dolorós i altament salvatge. Els animals criats amb aquesta fi, viuen en condicions horriblement precàries sense poder satisfer cap necessitat vital i, aquests, viuran un situació d'agonia i estrès i fins i tot poden arribar a automutilar-se. La part trista de tot això, és que la població adquiridora d'aquest productes, no n'és conscient d'aquest fet, i no existeix difusió al respecte en el moment de la seva venta.



Nombre d'animals utilitzats per a la confecció d'una jaqueta o abric de pell oscil·la entre:

10 - 20 guineus
27 - 40 óssos rentadors
12 - 15 linxs
60 - 80 visons
60 - 200 esquirols
50 - 60 martes
30 - 200 xinxilles



Article realitzat per: Georgina Sanchez i Sergi Martí



El documental recomanat: Oceans (2009)

Oceans (Océans en francès) és una pel·lícula documental dirigida per la parella de cineastes Jacques Perrin i Jacques Cluzaud amb una duració total d'uns 100 minuts. És una coproducció francesasuïssa i espanyola, que es va inaugurar al Festival Internacional de Cinema de Tòquio el 17 d'octubre de 2009.

Oceans, és un vídeo documental que tracta sobre un gran desconegut encara; el món marí i com en els últims anys aquest, a estat envaït per els éssers humans. El documental tracta de forma molt entenedora i a través de les imatges com les diferents espècies marines han de lluitar per a sobreviure i com moltes d'aquestes poc a poc van desapareixen o estan en perill d'extinció i, tot i que en la majoria de casos no s'ha tingut ni la oportunitat de conèixer-les en profunditat. Des de una perspectiva clara mostra com la invasió de l'ésser humà està destruint tant el medi marí com les espècies marines i aparentment, no té cap intenció de parar la seva colonització, tot i sabent que aquesta podrà suposar l'exterminació de la fauna marina.

Nosaltres hem cregut convenient nombrar aquest documental per la gran ignorància i en alguns casos indiferència que moltes persones tenen cap a la fauna marina i el seu entorn. Creiem, que reflecteix molt bé la realitat que es viu avui en dia i com es tracten els animals, que tot i viure en un hàbitat totalment diferent al nostre, això no ens dona dret a discriminar-los i/o privar-los de la seva vida i encara menys infravalorar-los com a individus o habitants de la Terra. Així doncs, recomanem la visió d'aquest vídeo-documental que es pot trobar a l'apartat de documentals d'interès d'aquest mateix bloc.